JO 2012 – Elisabeta Lipă: Vom lua la Londra şi medalii de aur şi de argint şi de bronz

Fosta campioană olimpică la canotaj Elisabeta Lipă, preşedinta Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti şi a Federaţiei Române de Canotaj, a declarat astăzi că sportivii români vor cuceri la Olimpiada de la Londra şi medalii de aur şi de argint şi de bronz. „Emoţiile se intensifică, important este ca ele să fie controlate. E greu de spus câte medalii putem lua la Olimpiadă, dar cred că sunt foarte bine conturate. Vom avea şi aur şi argint şi bronz şi sportivi calificaţi în finale”, a afirmat Lipă, pentru Agerpres.
Lipă speră ca la canotaj să cucerim două medalii, „cele mai strălucitoare”. „Fetele (echipajul de 8+1 şi echipajul de 2 rame fără cârmaci, n. red.) sunt sănătoase, pregătite, dornice să se bată pentru primul loc. Am încredere în ele. Surpriza au făcut-o băieţii (echipajul de 4 rame fără cârmaci, n. red.) şi sperăm să fie şi ei pe podium”.
Elisabeta Lipă, care a fost purtătoare în două rânduri a drapelului României la ceremonii de deschidere la Jocurile Olimpice, a menţionat că „drapelul nu e greu de dus”, ci participarea la festivitate este foarte obositoare pentru un sportiv. „Până ajungi la festivitatea oficială, trebuie să faci repetiţii. La ceremonie, delegaţia îşi aşteaptă rândul în sălile adiacente Stadionului Olimpic şi nu poţi pleca până nu se încheie spectacolul. Până ajungi la autocar pentru a reveni în satul Olimpic durează foarte mult. Oboseala e enormă, iar sportivii nu îşi permit să meargă obosiţi la concurs”, a precizat Lipă, subliniind că nu toţi sportivii din delegaţie participă la ceremonie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.