Judo – Andreea Chiţu, aur la CE din Rusia

După aurul Alinei Dumitru, la cat. 48 kg, şi Andreea Chiţu a cucerit medalia de aur, în limitele cat. 52 kg, joi, la Campionatele Europene de judo de la Celiabinsk (Rusia), informează Agerpres. În finală, Andreea Ştefania Chiţu a dispus prin waza ari de rusoaica Natalia Kuziutina. Chiţu a trecut pe rând de franţuzoaica Priscilla Gneto (yuko) în primul tur, în optimi a dispus de italianca Rosalba Forciniti (ippon), în sferturi a câştigat disputa cu Mareen Kraeh (Germania), prin ippon, iar în semifinale a învins-o pe Ana Carrascosa (Spania), tot prin ippon.
Tot la cat. 52 kg, Andreea Cătuna a fost întrecută în optimi, la puncte, de Natalia Kuziutina. În primul tur, Cătuna câştigase prin waza ari, la Marie Muller (Luxemburg).
Alina Dumitru a câştigat medalia de aur în limitele categoriei 48 kg după ce a învins-o în finală pe belgianca Charline van Snick. Pentru Alina Dumitru acesta este al optulea titlu european din carieră.
În primul său meci, Alina Dumitru a învins-o pe Marina Krot (Ucraina), prin waza ari, apoi a trecut de irlandeza Lisa Kearney (ippon), în sferturile de finală a câştigat la rusoaica Liudmila Bogdanova (waza ari), în semifinale a dispus de franţuzoaica Laetitia Payet (ippon), iar în finală a câştigat prin ippon în faţa belgiencei van Snick.
Tot la cat. 48 kg, Carmen Bogdan a trecut în turul inaugural de grecoaica Maria Karagiannopoulou (yuko), dar apoi a fost învinsă de van Snick (yuko).
Dacă Alina Dumitru era virtual calificată la JO 2012, Andreea Chiţu (cat. 52 kg) a reuşit acest lucru la Celiabinsk, prin calificarea în finala categoriei.
Corina Căprioriu, o altă candidată la medalii, a fost învinsă în optimi la cat. 57 kg. Căprioriu a trecut în primul tur de Connie Ramsay (Marea Britanie), prin waza ari, dar a pierdut în turul secund la Miryam Roper (Germania), prin yuko. Tot la 57 kg, Loredana Ohâi a cedat în manşa inaugurală la Viola Waechter (Germania), prin ippon.
În concursul masculin, Dan Fâşie (cat. 66) a pierdut în turul II, în faţa rusului Alim Gadanov, prin ippon. Tot la 66 kg, Laszlo Szoke l-a învins în primul tur pe italianul Francesco Faraldo (yuko), iar apoi a cedat în disputa cu slovenul Rok Draksic (yuko).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.