Judo – Ioana Babiuc, cea mai bună arbitră din Europa în 2011

Uniunea Europeană de Judo a decernat premiile pentru anul 2011, sâmbătă, la CE din Rusia, printre performeri numărându-se şi Ioana Babiuc, aleasă cea mai bună arbitră de pe continent, informează Mediafax.

UEG a organizat sâmbătă seara Gala Oficială a Campionatului European de la Cheliabinsk, în cadrul căreia a înmânat distincţiile pe anul 2011. Printre premianţi s-a aflat şi Ioana Babiuc, aleasă în unanimitate cea mai bună arbitră din Europa. Ea a fost felicitată de preşedintele UEG, Serghei Soloveicik, care a înmânat distincţiile. Ioana Babiuc va arbitra şi la Jocurile Olimpice de la Londra.

Principalele premii pe anul 2011, oferite la gala de sâmbătă seară, sunt:

– cel mai bun judoka – Teddy Riner (Franţa);

– cea mai bună judoka – Gevrise Emane (Franţa);

– cea mai bună echipă – cea feminină a Franţei;

– cel mai bun antrenor la masculin – Vitali Dubrova (Ucraina);

– cel mai bun antrenor la feminin – Martine Dupond (Franţa).

Delegaţia României a încheiat participarea la CE din Rusia cu două medalii de aur, obţinute de Alina Dumitru (cat. 48 kg) şi Andreea Chiţu (cat. 52 kg).

Campionatele Europene de la Cheliabinsk au reprezentat ultima competiţie la care s-au putut obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivii români care şi-au asigurat calificarea sunt Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Dan Fâşie şi Vlăduţ Simionescu, cărora li s-a alăturat Andreea Chiţu, datorită performanţei din Rusia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.