Juniorii craioveni au făcut spectacol la Han

160973maxim

Derbiul etapei a 5-a a Campionatului Naţional de juniori A, seria 5, Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ – CSJ Ştiinţa U Craiova, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, spectacolul oferit mulţumindu-i pe toţi cei prezenţi ieri la „Hanul Doctorului“, printre aceştia numărându-se Adrian Mititelu, Florin Costea, Mihai Dina, Cosmin Gângioveanu, Nicolo Napoli, şi mulţi alţi oameni de fotbal din Bănie. Confruntarea s-a încheiat cu victoria „şcolarilor“ scor 2-1 (2-0), la capătul unui joc antrenant, cu multe ocazii de poartă, fiind mai mulţi jucători evidenţiaţi.
„GP“ Craiova a deschis scorul rapid, prin Alexandru Cioablă, care a reluat imparabil cu capul, din centrul careului mare, o centrare venită de pe partea dreaptă (1-0, ‘5). A urmat o luptă „oarbă“ la centrul terenului, elevii lui Daniel Mogoşanu fiind ceva mai combinativi, însă gazdele au închis perfect culoarele spre poarta lui Birăescu. „Şcolarii“, conduşi de pe bancă de Gică Barbu şi Alin Dobrotescu, au intrat la cabine cu 2-0, după ce decarul Cioablă a „furat“ o minge la mijlocul terenului şi a driblat tot ce i-a ieşit în cale, inclusiv pe portarul Alex Marica, şi a înscris cu călcâiul, de pe linia porţii (’30). Finalul le-a aparţinut tot gazdelor, dar fără să pună în pericol prea tare poarta adversă, alb-albaştrii de la CSJ părând descumpăniţi după cele două goluri primite.

 

CSJ a dominat repriza secundă

 

La reluare, juniorii de la CSJ Ştiinţa U Craiova au dominat ostilităţile din teren, profitând de pasul înapoi făcut de „şcolari“, care s-au mulţumit să contraatace, Alex Cioablă bătându-se în permanenţă cu fundaşii oaspeţi. „GP“ Craiova a avut şansa să se desprindă la trei goluri în minutul 73, dar Segărceanu, scăpat singur cu portarul Marica, a tras pe lângă poartă. Finalul le-a aparţinut elevilor lui Daniel Mogoşanu în totalitate, Birăescu având intervenţii salvatoare la şuturile lui Chira (’80), Bălan (’82) şi Dicu (’85). Portarul „şcolarilor“ a scos până la urmă mingea din poartă în minutul 86, când Chira a reluat imparabil cu capul, de la zece metri, o centrare venită dintr-un corner de pe partea stângă. CSJ Ştiinţa U Craiova a fost la un pas de egalare în minutul 90, dar Birăescu a avut trei intervenţii salvatoare la aceaşi fază, ultimul şut aparţinându-i lui Avram.
„GP“ Craiova: Cristian Birăescu – Florin Baboi, Bogdan Pitulice, Cosmin Achim, Marin Covalschi – Andrei Pupăză (’84, Cosmin Sârmon), Sorin Câmpeanu (’59, Antonio Cruceru), Eduard Segărceanu, Vlad Marcu (’87, Bogdan Pârvoiu) – Mihai Neaga (’77, Leonard Cioc), Alex Cioablă.
CSJ Ştiinţa U Craiova: Alex Marica – Bogdan Ciocârlă, Ionuţ Mârzeanu, Lucian Avram, Marius Stănia – Georgian Dinu (’80, Costinel Stancu), Gabriel Miu (’81, Cosmin Drăgan), Lucian Pătru, Alberto Vălimăreanu (’46, Robert Chira) – Claudiu Bălan, Bogdan Ianoşi (’74, Alex Pârvulescu).
Cartonaşe galbene: Marcu, Neaga, Cioablă / Mârzeanu, Miu, Bălan, Ianoşi.
Au arbitrat: Marian Balaci – Daniel Mitruţi, Dragoş Iliescu.
În urma acestui rezultat, juniorii A de la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi-au asigurat primul loc în clasament chiar dacă mai este de disputat o etapă din play-off şi vor participa la turneul final, programat în intervalul 2-6 iunie. Aceasta este a şaptea grupă a clubului de la Hanul Doctorului care s-a calificat în fazele superioare ale campionatelor naţionale, după cele cu copii născuţi în 2003, 2002, 2001, 2000, 1998 şi 1996.
CN de Juniori, seria 5
Juniori A, etapa a 5-a din play-off: „GP“ Craiova – CSJ Ştiinţa U Craiova 2-1, LPS Piteşti – CSM Vâlcea 4-0.
Clasament: 1. „GP“ Craiova 23 de puncte, 2. CSJ Ştiinţa U Craiova 19, 3. LPS Piteşti 13, 4. CSM Vâlcea 8.
Etapa viitoare (ultima): duminică, ora 12.00: CSM Vâlcea – „GP“ C raiova, CSJ Ştiinţa U Craiova – LPS Piteşti.

Juniori B, etapa a 5-a din play-off: astăzi, ora 14.00: Alro Slatina – CSJ Ştiinţa U Craiova 4-1, Interstar Sibiu – „GP“ Craiova 2-6.
Clasament: 1. „GP“ Craiova 33 de puncte, 2. Alro Slatina 14, 3. Inter Sibiu 10, 4. CSJ Ştiinţa U Craiova 7.
Etapa viitoare (ultima): duminică, ora 14.00: CSJ Ştiinţa U Craiova – Interstar Sibiu, „GP“ Craiova – Alro Slatina.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.