Lincar, pus pe fapte mari cu Damila

Damila Măciuca s-a reunit la Vâlcea şi vrea să fie surpriza plăcută din Liga a II-a.

Nou-promovată în Liga a II-a, Damila Măciuca s-a reunit marţi seară, la stadionul “Hidroelectra” din Râmnicu Vâlcea, la prima şedinţă a alb-verzilor fiind prezenţi toţi conducătorii clubului, în frunte cu patronul Dan Niţu.
Tehnicianul grupării oltene, Erik Lincar, a avut la antrenament 25 de jucători, din vechea gardă rămânând doar 13 fotbalişti. Deşi la prima strigare au fost destule noutăţi, conducătorii clubului au decis să nu le divulge numele celor veniţi în probe, motivând că nu vor să se îngreuneze tratativele pentru semnarea contractelor. Singurele certitudini ale grupării oltene sunt atacanţii Ionuţ Radu (FC Hunedoara) şi Adrian Popa (Poli Timişoara).
“În această săptămână facem antrenamente mai uşoare, ne pregătim la Hidroelectra, dar şi la Căzăneşti. Deocamdată vrem doar să îi vedem pe jucătorii noi, dar nu este nimic stabilit. Eu le mulţumesc tuturor jucătorilor care au reuşit promovarea, dar am făcut o analiză şi am luat decizia de a ne despărţi de unii dintre ei. Sâmbătă vom juca un amical la Bucureşti, cu Inter Clinceni, după care vom şti mai multe. Obiectivul meu este clasarea în primele zece echipe din Liga a II-a”, a spus tehnicianul Erik Lincar, conform liga2.ro.
Fostul stelist şi-a îmbogăţit staff-ul cu încă un secund, Florin Nofitovici, care se adaugă vechilor colaboratori, Marcel Carabageac şi Vicenţiu Dragomir.

“Nu înţeleg de ce jucătorii nu vor să vină la Măciuca!”

Antrenorul Erik Lincar a explicat evoluţia echipei sale din Liga a V-a în Liga a II-a în patru ani şi nu înţelege de ce jucătorii de la echipe cu probleme financiare ezită să vină la Damila. “Această echipă s-a înfiinţat în 2008. A început de la Liga a V-a. În fiecare an a avut o performanţă. În primul sau al doilea an a câştigat Cupa României pe judeţul Vâlcea, apoi în fiecare an a promovat o treaptă. Explicaţia este stabilitatea financiară şi stabilitatea oamenilor care conduc această echipă. Cei doi patroni care susţin echipa de fotbal sunt doi fraţi, Dan şi Laurenţiu Niţu. Ne-am despărţit de 11 jucători care au evoluat în Liga a III-a. Suntem în negocieri intense cu mulţi jucători, dar este foarte greu. În aceste condiţii, ne vom axa pe jucători tineri. E o situaţie atât de ciudată. Mulţi jucători care nu şi-au primit salariile cu lunile ezită să vină într-un loc în care ar avea salariul cu 20% mai mic, dar şi-ar primi banii la timp. Ne-am fi dorit şi jucători de la CSM Vâlcea, dar aceştia sunt sub contract şi nu avem cum să-i luăm”, a declarat Lincar la Sport Total FM. “Am încercat să-i motivez pe jucătorii care au rămas să-şi dorească foarte mult să ajungă la o ligă superioară şi, prin muncă şi seriozitate, pot ajunge la nivelul Ligii I. Am trei ani la Liga a III-a, în care am reuşit două promovări, una cu Callatis, una cu Damila. Ne dorim foarte mult să jucăm la Măciuca. Au fost oameni să omologheze terenul şi a rămas să mărim capacitatea stadionului”, a încheiat Lincar.

Dan Niţu: Va fi echipa fanion a Vâlcei

La rândul său, patronul Damilei, Dan Niţu, a afişat un ton mult mai optimist decât antrenorul Erik Lincar, promiţând că va face o echipă puternică şi că se va juca tot Măciuca şi în Liga a II-a. “Ne-am întâlnit cu cei 13 jucători care au rămas, dar şi cu circa 12 jucători noi, aproape toţi au jucat la Liga a II-a, rămâne ca antrenorul să decidă cine rămâne. Vrem să aducem jucători foarte buni, să facem performanţă. Vrem să facem o surpriză frumoasă în Liga a II-a, obiectivul este locurile trei-opt, echipa este acolo din punct de vedere organizatoric, financiar şi al staff-ului tehnic”, a spus finanţatorul alb-verzilor. „Ne-am apucat de stadion, mai facem două camere, una medicală şi una pentru antidoping, mărim suprafaţa terenului şi mai punem circa 500 de scaune. Vom avea un nou sponsor, Lafarge, o să jucăm cu sigla lor pe piept, iar bugetul total al echipei va fi de circa 400 mii euro. Vor fi salarii şi prime care să îi stimuleze pe băieţi şi nu doar bani promişi, ci şi încasaţi. Se ştie, în Liga a II-a multe cluburi au promis, dar puţine au dat. Damila trebuie să fie echipa fanion a judeţului, eu cred în asta, sper ca iubitorii fotbalului vâlcean şi oltean să creadă în noi. Nu e o rivalitate cu CSM, este o competiţie şi ar trebui ca ambele echipe să avem un cuvânt de spus în Liga a II-a”, a punctat Dan Niţu.

Galerie foto (arenavalceana.ro):

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.