Maradona: Visul meu este să antrenez Napoli, dar fiscul italian mă face să mă simt ca un trădător

Argentinianul Diego Maradona a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Corriere dello Sport, că visul său este să antreneze echipa Napoli, însă sunt puţine şanse ca acesta să se realizeze deoarece fiscul italian îl face să se simtă „ca un trădător”.
„De fiecare dată când revin am o senzaţie oribilă. Fiscul mă face să mă simt ca un trădător. Eu nu am nimic de-a face cu acea datorie. Eu sunt victima, nu vinovatul. În Italia am devenit un simbol al evaziunii fiscale. Este nedrept. Vreau să revin în fotbalul italian, iar visul meu ar fi să antrenez pe Napoli”, a declarat Maradona, conform Mediafax.
Fostul star argentinian, care în prezent antrenează echipa Al Wasl, a declarat că îşi doreşte ca numele formaţiei din Emiratele Arabe Unite să devină cunoscut în întreaga lume: „Acum vreau să fac cunoscută această echipă. Apoi, dacă sunt chemat la conducerea naţionalei Argentinei, de ce nu?…”, a adăugat argentinianul.
În noiembrie 2011, justiţia italiană a decis ca procesul împotriva fostului fotbalist Diego Maradona, care datorează fiscului italian 38 de milioane de euro, să fie reluat de la zero în 2012. Avocaţii lui Maradona au anunţat atunci că vor cere suspendarea procesului, deoarece jucătorul nu a primit, în 1988, documentele bune de la societatea Equitalia privind impozitele sale. Equitalia este societatea însărcinată cu anchetarea persoanelor care datorează bani fiscului italian, acesta din urmă neocupându-se cu recuperarea sumelor.
Curtea de Casaţie l-a condamnat, în 2005, pe fostul star al formaţiei Napoli (1984-1991) să plătească 37,2 milioane de euro fiscului italian. Din această sumă, 23,5 milioane de euro reprezintă dobânzi moratorii (dobânzi socotite de la data acordării moratoriului până la achitarea datoriilor). În timpul ultimilor ani petrecuţi în Italia, Maradona nu şi-a achitat impozitele pe venituri.
Campion mondial în 1986 cu naţionala Argentinei, Maradona a înscris 115 goluri în 259 de meciuri pentru Napoli, în perioada 1984-1991.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.