Markovic n-a „iertat-o“ nici a doua oară pe Cipru U19

Jovan Markovic (nr. 9) a fost nașul ciprioților în acest an (foto: frf.ro)

Reprezentativa Under 19 a României a câștigat ieri seară, la Centrul Național de Fotbal Buftea, și cel de-al doilea joc amical susținut în fața selecționatei similare a Ciprului. Dacă sâmbătă, la Mogoșoaia, tricolorii s-au impus cu 2-1 (goluri Jovan Markovic, Valentin Mihăilă), de data aceasta tabela a indicat scorul 1-0. Unicul gol al partidei a fost înscris de atacantul Universității Craiova, Jovan Markovic, din penalti, în minutul 45.

De menționat faptul că România a terminat jocul cu un om în minus în urma eliminării lui Valentin Mihăilă, din minutul 66, și el tot un jucător al grupării din Bănie.

Selecționerul României U19, Dan Oprescu, a utilizat următorii jucători: Cristea – Rus (′90, Țîrlea), Screciu, Ehmann, S. Șerban (′90, Manolache) – M. Șerban (′89, Leca), Toma (′39, Chiriac; ′90, Duminică) – Petrila (′58, Horșia), Sefer (′89, Țicu), Mihăilă – Markovic (′90, Ion).

Ultimele pregătiri înainte de startul calificărilor

Reprezentativa U19 va juca în toamna acestui an calificările Campionatului European dedicat juniorilor Under 19, care se va desfășura în Armenia în vara anului 2019. România va face parte din Grupa 13 alături de Bulgaria, Grecia și Gibraltar. Turneul de calificare va fi găzduit de Bulgaria și se va desfășura în perioada 14-20 noiembrie, conform următorului program: 14 noiembrie 2018: Bulgaria – România, 17 noiembrie 2018: Grecia – România, 20 noiembrie 2018: România – Gibraltar.

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe se vor alătura celor două formații calificate direct la Turul de Elită, Portugalia și Germania. Turul de Elită se va disputa în primăvara anului 2019. La finalul Turului de Elită, câștigătoarele celor șapte grupe, alături de țara gazdă, Armenia, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în iunie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.