Mircea Sandu: Eu nu-l demit pe Piţurcă

Mircea-Sandu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu îl va demite pe Victor Piţurcă, precizând că în situaţia în care acesta ar renunţa la postul de selecţioner îi va fi greu să găsească un înlocuitor pe măsură. „Să nu dăm cu pietre deocamdată. Dacă Piţurcă realizează barajul este senzaţional, dacă se califică este una dintre cele mai mari realizări cu o echipă în formare. Câştigi un timp faţă de obiectivul din 2016. Şi am pus acest obiectiv pentru că trebuie să-i dai timp de formare a echipei. Nu pleacă Piţurcă, cel puţin eu nu-l demit. Nu l-am simţit că vrea să plece. Dacă se satură şi pleacă el va fi foarte greu. Trebuie să te descurci cu ce ai pe aici prin interior, că să aduci un antrenor străin te costă cel puţin un milion şi jumătate de euro. Capello are opt milioane la ruşi, dar ai Gazprom-ul în spate ce să-i faci. Noi suntem în deficit patru milioane anul acesta şi cu trei anul trecut, şapte milioane deficit. Din şapte sponsori am rămas cu trei. Poate cu noua lege a sponsorizării să dezvoltăm”, a declarat Sandu, conform Mediafax.
Oficialul FRF a dezvăluit faptul că atunci când l-a numit pe Piţurcă în funcţie, acesta a fost ultima opţiune pe care o avea la acea dată: „Dan Petrescu a vrut un milion de euro. Ce ne ascundem? Eu am purtat discuţii cu Dan Petrescu, i-am spus că pot să-i ofer 400 de mii de euro, iar el mi-a spus «Domnul preşedinte eu am un milion aici, daţi-mi şi mie 800 de mii». Nu pot să-i dau 800 de mii că nu am de unde. Olăroiu a fost prima opţiune, dar avea oferta de câteva sute de mii în plus, Boloni, apoi Iordănescu şi Hagi, Dan Petrescu şi Piţurcă. Pe cine iei? Îl dai afară pe Piţurcă azi, pe cine iei? Că toţi sunt sub angajament. Şi nu mai joacă pe patriotism, joacă pe bani. 360 de mii m-au costat acţiunile din Anglia, Franţa, Ungaria şi Olanda. Asta este. Trebuie să producem şi să ţinem echipele naţionale la acelaşi nivel cu ceilalţi”.

 

A tras un semnal de alarmă privind starea Arenei Naţionale

 

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a mai afirmat că starea „Arenei Naţionale” a început să se degradeze, el cerând autorităţilor să găsească soluţii pentru a avea o suprafaţa bună de joc.”Acest stadion frumos în care s-au investit o groază de bani începe să se degradeze uşor-uşor. Şi începe cu gazonul, care este partea cea mai importantă. Terenul de joc este prost şi trebuie să găsim soluţia tehnică. Sorin Oprescu nu e politician, e un primar foarte bun, dar va trebui ca persoanele de sub el să fie conştiente că trebuie să aprobe un operator care să aibă grijă de acest stadion. Că altfel garantez, dacă rămâne pe mâna românilor garantez că în cinci ani îl terminăm şi pe ăsta ca termitele. Noi cu Steaua şi cu Dinamo am plătit acest ultim gazon şi acum nu ştim cum să ne recuperăm banii”, a mai spus Sandu.
Preşedintele Mircea Sandu i-a primit, miercuri, la Casa Fotbalului pe membrii celor două echipe, de fete şi băieţi, care au participat la Campionatul Mondial de fotbal şcolar: „Uşor-uşor începem să ne aliniem Europei de Vest, în ceea ce priveşte educaţia fizică şi sportul. După 13 ediţii ne-am trezit că putem să ne înscriem şi noi cu succes. Faptul că o echipă din Craiova (echipa Liceului Tehnologic Auto – n.r.) a câştigat competiţia naţională şi a mers la Campionatul Mondial unde a câştigat finala mică e un lucru oltenesc, tupeu cât cuprinde. Le-am demonstrat că România naşte talente”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.