Moutinho a făcut show pe „Municipal“

Gaz Metan Severin şi-a asigurat locul trei şi oficialii olteni nu concep să nu promoveze în Liga I fără baraj.

Formaţia Gaz Metan Severin a trecut la pas, scor 2-0, de Mureşul Deva, partida contând pentru etapa a 28-a din Liga a II-a, seria a 2-a. Golurile oltenilor au fost semnate de Hugo Moutinho, portughezul marcând prima dată cu capul, din şase metri (‘10), apoi dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri (‘27).

Tehnicianul găzarilor, Marian Bondrea, a mizat în acest meci pe: Şteţca – Mitic, Bălău, Cosic, Giurgiu(’46, Abba) – Al. Zaharia, Dandea, Neacşa (’80, Al. Mitriţă), Bălace – Moutinho, Vancea (’73, Al. Marin).

De partea cealaltă, Ioan Petcu, tehnicianul Devei, a folosit următorii jucători: C. Apostol – G. Apostol, Ambruş, Geacă, Lia – Buda, Cârstoiu (’90, Gligor), Medrea, Ungur (’89, Vasiu) – Lukacs, Bedea (’46, Ianc).

De menţionat că la începutul primei reprise, în partea din stânga a tribunei a doua de pe stadionul „Municipal“, doi suporteri ai Universităţii Craiova au afişat clasicul mesaj adresat FRF: Dreptate pentru Craiova!

În urma acestui rezultat, Gaz Metan Severin şi-a asigurat locul trei în clasament şi acum a început lupta cu FRF în privinţa promovării. Întrucât Poli Timişoara şi-a retras licenţa, gruparea de la Dunăre ar trebui să acceadă în Liga I fără probleme, însă unii membrii ai federaţiei susţin idea disputării unui joc de baraj cu ocupanta locului 15 din Liga I, în speţă cu FCM Târgu Mureş, asta în ciuda faptului că nu există menţionat aşa ceva în regulament. Oficialii severineni au prezentat la finalul meciului cu Mureşul Deva o circulară trimisă nu de mult de UEFA, din care rezultă clar că nu poate exista nici un fel de baraj şi că Gaz Metan trebuie să evolueze pe prima scenă în sezonul viitor. Iată cum „sună“ articolul 2, alineatul 10 din regulamentul UEFA: „Un club care nu este admis la competiţie (Poli Timişoara – n.r.) va fi înlocuit cu următorul cel mai bine plasat club în campionatul intern (Gaz Metan Severin – n.r.) al aceleiaşi asociaţii (Liga a II-a, seria a 2-a – n.r.), cu condiţia să îndeplinească criteriile de admitere (licenţa – n.r.)“.

„Sper să ne avantajeze decizia Federaţiei. E perfect regulamentar să promovăm în Liga I de pe locul trei. Ar fi un abuz dacă s-ar proceda în altă manieră. Se poate dovedi prin acte că dreptatea e de partea noastră“, a afirmat antrenorul Marian Bondrea la conferinţa de presă.

2 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.