Mutu obligat să plătească 17 milioane de euro clubului Chelsea

Tribunalul Districtului de Sud din Florida a dat dreptate clubului englez Chelsea, în dosarul prin care londonezii încearcă să recupereze pierderea suferită în cazul „Cocaina”, informează Hotnews. Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, de la Lausanne, şi Curtea Federală a Elveţiei se pronunţaseră anterior tot în favoarea clubului, stabilind că Mutu este obligat să plătească despăgubiri de 17 milioane de euro. „TAS a luat decizia corectă: Mutu a încălcat contractul, iar Chelsea plătise o sumă importantă pentru el”, a fost justificarea judecătorului american Federico Moreno.
Mutu s-a transferat în 2003 la Chelsea Londra, britanicii plătind 22 de milioane de euro clubului Parma. În 2004, după ce a picat un test antidoping, Chelsea a reziliat contractul, cu efect imediat. În 2006, englezii au început acţiuni în instanţă pentru a-şi recupera investiţia făcută în atacant. FIFA a dat dreptate londonezilor în 2008, TAS a soluţionat de asemenea cauza în beneficiul lui Chelsea în 2009, iar în 2010 Curtea federală elveţiană a respins ca nefondat apelul introdus de Adrian Mutu împotriva obligaţiei de a plăti despăgubirile fixate la 17 milioane de euro.
În urma deciziei Tribunalului din Florida, Adrian Mutu îşi poate pierde proprietăţile din Miami (două case şi un apartament), ca parte din despăgubirile datorate lui Chelsea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.