Nou-promovatele au primit licenţa de Liga I

Cele patru cluburi nou-promovate în Liga I, CSMS Iaşi, Viitorul Constanţa, Gloria Bistriţa şi Gaz Metan Severin, au primit licenţa pentru sezonul 2012-2013 din partea Departamentului de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat site-ul oficial al FRF.
Gaz Metan Severin va evolua în sezonul viitor în Liga I ca urmare a unei decizii a Comitetului Executiv al FRF, potrivit căreia ocupanta locului trei din Seria II a Ligii a II-a promovează în locul lui FC Timişoara, grupare care şi-a retras dosarul de licenţiere.
Dintre cluburile participante în Liga a II-a în sezonul recent încheiat, care au solicitat licenţă de Liga I pentru sezonul competiţional 2012-2013, au mai primit răspuns favorabil FC Bihor, CF Brăila şi FC Argeş, chiar dacă nu au reuşit promovarea.
Comisia de licenţiere a cluburilor – instanţa de fond a refuzat acordarea licenţei grupării Universitatea Craiova, motivând decizia prin „lipsa calităţii procesuale a solicitantului de licenţă şi pentru neîndeplinirea criteriilor sportive, de infrastructură, de personal şi administrative, juridice şi financiare“. Clubul Universitatea Craiova a fost exclus provizoriu de Comitetul Executiv al FRF anul trecut, această hotărâre fiind apoi validată de Adunarea Generală Ordinară a FRF din 14 mai. Împotriva hotărârii instanţei de fond, gruparea Univeritatea Craiova a formulat o contestaţie la Comisia de Apel din cadrul departamentului de licenţie al FRF. Memoriul a fost respins ca netaxat, Comisia de Apel menţinând dispoziţiile hotărârii nr. 33/25 mai 2012 a Comisiei de licenţiere a cluburilor. Deciziile Comisiei de Apel sunt definitive şi executorii pe plan naţional. Acestea pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.