PANDURII, LA SUPERLATIV

Liga I – etapa a 15-a

Pandurii Târgu Jiu – Rapid Bucureşti 3-0

Stadion “Municipal”, spectatori: 5.000.

Au marcat: Vranjes ’15-pen, Batin ’35, ’65.

Pandurii: Mingote – Ad. Rusu, Viera, Chiricheş, Al. Vlad – Voiculeţ, Vranjes, Nistor – Maxim (’87, Avramescu), Batin (’79, Lemnaru), Cardoso (’86, Cristea). Antrenor: Petre Grigoraş.

Rapid: Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Oros, Ezequias – Teixeira (’50, Alexa), N. Grigore, Herea (’58, Cassio) – Deac, Pancu, R. Surdu (’61, Roman). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Cartonaşe galbene: Chiricheş, Maxim / Rui Duarte, Deac, Pancu.

Au arbitrat: C. Balaj – Z. Szekely, Ad. Vidan.

Pandurii a surclasat Rapidul la Târgu Jiu, scor 3-0, după o evoluţie extraordinară a echipei lui Grigoraş.

Petre Grigoraş este cel mai iubit şi respectat antrenor din Liga I. “Respect Grig. Nu pleca”, a fost mesajul scris al fanilor către tehnician în starul jocului. Şi Grig le-a răspuns printr-un rezultat uriaş şi o prestaţie pe măsură, călcând Rapidul în picioare. Credincios al ofensivei totale, tehnicianul pandurilor a improvizat un trio de atac, Cardoso-Batin-Maxim, iar cei trei au construit prima şansă de gol (‘5). Nici golul nu a întârziat prea mult. Batin a fost busculat de Marcos Antonio la o angajare a lui Rusu şi Vranjes a executat perfect de la punctul cu var (1-0, ‘15). Rapidul a mai primit o lovitură tocmai când se chinuia să atace. Un contraatac purtat de Nistor a fost finalizat de Batin din trei metri după o minge deviată (2-0, ‘35). Oaspeţii nu s-au văzut nici după pauză. Eliminat, Răzvan Lucescu a plecat mai devreme de pe bancă arătându-i obrazul lui Balaj, iar Pandurii şi-a definitivat umilinţa. Maxim a trimis în faţa porţii şi Batin a realizat “dubla” (3-0, ‘65). Echipa mai bună a şi câştigat de această dată, iar Petre Grigoraş a fost aclamat de întreg stadionul. “Le mulţumesc celor care mi-au scandat numele. Înseamnă că apreciază jocul echipei şi asta este imaginea mea”, a spus Grigoraş după meci.

A ieşit soarele…

După două înfrângeri consecutive care o trimiseseră pe locul 9, Pandurii a revenit în ,,careul de aşi»», chiar dacă doar pentru o zi, după victoria fantastică cu Rapid. Petre Grigoraş a găsit cheia succesului, deşi a avut mulţi indisponibili. “A ieşit soarele şi pe strada noastră pentru că în ultimele două partide am jucat mai bine ca adversarul, dar am plecat cu tolba goală. De data aceasta, chiar dacă am întâlnit o echipă foarte puternică, bine organizată, cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri şi îi felicit încă o dată pe jucători pentru că au depus un efort fantastic şi e o victorie extraordinar de importantă pentru moralul jucătorilor. Au dovedit că sunt caractere puternice. Diferenţa s-a făcut la determinare şi la nivelul execuţiilor. Şi tehnic şi tactic cred că am fost peste Rapid. S-a demonstrat că avem jucători, care chiar dacă sunt mai tineri sau mai puţin experimentaţi, care pot să-i înlocuiască pe cei absenţi”, a  declarat Grigoraş

Pandurii, net superioară

Pandurii Târgu Jiu este în spatele Rapidului în clasament, dar portarul Rapidului, Dani Coman, crede că jocul gorjenilor este cel mai bun din campionat: “Pandurii ne-a fost superioară la toate capitolele. Este un meci din care avem multe de învăţat. Pandurii merită toate laudele şi la cum joacă acum sunt îndreptăţiţi chiar să fie pe primul loc pentru că joacă cel mai frumos fotbal din ţară”, a declarat Coman. Nici antrenorul Răzvan Lucescu nu a putut contesta victoria oltenilor: “Cuvinte multe nu sunt de spus, e un 3-0 indiscutabil primit de la o echipă Pandurii care a meritat victoria. Pentru noi a fost un joc în cădere liberă. Am observat că, pe la mijlocul primei reprize, a dispărut cu totul spiritul de luptă, dorinţa de a întoarce rezultatul”, a spus Lucescu la finalul meciului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.