Paraşutism – Alexandru Nicolau se pregăteşte pentru Campionatul Mondial

Alexandru Nicolau, cel mai bine cotat paraşutist român la nivel mondial (campion mondial de juniori la precizia aterizării), incepe în acest weekend un nou sezon competiţional în cadrul Campionatului Mondial de parasutism (juniori), prima etapă fiind programată în Croaţia, la Rijeka, în perioada 25-27 mai, informează Agerpres. Multiplu campional naţional de parasutism, Alexandru Nicolau va participa anul acesta şi la Campionatul Mondial de paraşutism Dubai (26 noiembrie – 10 decembrie), cea mai importantă competiţie de gen din lume, acesta fiind şi principalul său obiectiv din carieră, până în acest moment.

În afara sezonului competiţional, Alexandru Nicolau s-a antrenat alături de cei mai buni paraşutisti ai lumii, membri ai echipei Red Bull Skydive Team, în Slovenia. „Antrenamentul din Slovenia m-a ajutat foarte mult, pauza din iarnă fiind o problemă pentru fiecare paraşutist, acesta fiind un sport de sezon. Am efectuat alături de membrii Red Bull Skydive Team, paraşutişti care au scris istorie în paraşutismul mondial, 30 de salturi de antrenament. La început rezultatele nu au fost neapărat cele aşteptate, însă am reuşit să-mi îmbunătăţesc tehnica cu fiecare salt”, a spus paraşutistul român după întoarcerea de la antrenamente. Pentru pregătirea fizică, el a urmat un program special creat pentru el la Centrul de Diagnoză şi Antrenament Red Bull din Austria, sub atenta urmărire a unei echipei de specialişti care i-au evaluat performanţele fizice.
Până în prezent, Alexandru Nicolau a efectuat aproximativ 2200 de salturi şi peste 20 de ore de cădere liberă. Pentru anul acesta, paraşutistul îşi propune clasarea in primii trei la etapele de cupă mondială, precum si podium în Campionatul Mondial de paraşutism. Pe plan local, Alex îşi doreşte să căştige Campionatul Naţional de Parasutism, atât la juniori, cât şi la seniori.
Iată cum se prezintă calendarul Campionatului Mondial de paraşutism (juniori), la care va participa Alexandru Nicolau:
Etapa 1 – Rijeka (Croaţia): 25-26-27 mai 2012
Etapa 2 – Thalgau (Austria): 08-09-10 iunie 2012
Etapa 3 – Bled (Slovenia): 22-23-24 iunie 2012
Etapa 4 – Altenstadt (Germania): 13-14-15 iulie 2012
Etapa 5 – Belluno (Italia): 10-11-12 august 2012
Etapa 6 – Locarno (Elveţia): 21-22-23 septembrie 2012.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.