PIŢI E ÎNGRIJORAT ŞI ARE DE CE

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat după victoria din meciul cu Turkmenistan, scor 4-0, că această partidă a fost un test util, precizând însă că este îngrijorat de faptul că jucători importanţi ai naţionalei, legitimaţi în străinătate, nu prea evoluează la echipele lor de club. „Cred că adversarul a fost cel mai adecvat, pentru că a fost mai facil. Venim după câteva zile de pregătire. A fost un test util. În repriza doua jucătorii s-au descătuşat şi rezultatul este exact ceea ce s-a reflectat în teren pe parcursul acestui joc. S-a văzut în exprimare că unii jucători au început mai târziu pregătirile, însă totul a fost bine. Absolut toţi jucătorii m-au mulţumit. (…) Sunt îngrijorat că jucători importanţi ai echipei naţionale nu prea joacă la echipele de club – Săpunaru, Tamaş, Marica, Torje… Vom avea meciul amical cuUruguay la Bucureşti şi vreau să dispun de cel mai bun lot. Aă hotărât ca cei care nu joacă să nu vină. Dacă nu joacă la ecihpa de club e foarte greu să dea randamentul scontat la echipanaţională. În ceea ce-l priveşte pe Pantilimon, şi cu el e mare problemă, m-am bucurat că pleacă la o echipă mare, dar din păcate nu joacă”, a spus Piţurcă la Digi Sport 1, precizând că în privinţa lui Mirel Rădoi şi Cristian Chivu lucrurile sunt clare, cei doi retrăgându-se din naţională. „Dacă ei vor dori sigur că sunt bineveniţi, dar în rest…”, a adăugat el.

Victor Piţurcă a precizat că îşi doreşte ca majoritatea lotului de acum să facă parte din echipa naţională pe viitor. „În continuare ne vom pregăti la fel, vom avea şi un meci amical cu o echipă ucraineană, vom folosi aceste zile la fel, cu muncă, muncă şi iar muncă, acesta e scopul acestui turneu. Sper să mai găsim să mai jucăm două meciuri. Strategia noastră pe teremen lung e să formăm o nouă echipă şi eu sper ca majoritatea lotului de acum să se regăsească la echipa naţională pe viitor”, a menţionat tehnicianul.

Piţurcă a declarat că de la naţionala under 21 se află în vederile sale câţiva jucători şi că Claudiu Bumba a debutat destul de bine în partida cuTurkmenistan.

Selecţionerul a vorbit şi despre faptul că au fost probleme cu nocturna la meciul dinAntalya: „A fost un mic incident cu nocturna, dar în rest a fost foarte bine. Eram sigur că se va remedia problema”.

Reprezentativa României a învins, vineri seară, cu scorul de 4-0 (1-0), naţionala Turkmenistanului, într-un meci amical disputat în cadrul turneului de pregătire din Antalya, în care Marius Niculae şi Cristian Tănase au marcat câte două goluri.

Golurile au fost marcate de Marius Niculae ‘3, ’90+1 (penalti) şi Tănase ’46, ’51.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.