Pustai: Ne mai trebuie vreo cinci jucători

MARKO 1

Pandurii Târgu Jiu şi-a reluat joi pregătirile în vederea participării în cupele europene şi pentru viitorul campionat al Ligii I, sub comanda lui Cristi Pustai prezentându-se aproape întreg lotul din sezonul trecut, plus un fotbalist sârb, Marko Momcilovic (foto), care a semnat pentru trei ani. Marko Momcilovic are 26 de ani şi este fundaş stânga, iar ultima dată a evoluat la FK Javor Ivanjica, echipă pentru care a bifat 27 de meciuri. În Serbia, fundaşul a mai jucat la Radnički Beograd, FK Bobište şi la FK Dubočica.
Antrenorul vicecampioanei României, Cristi Pustai, a declarat că în perioada următoare de pregătire va testa mai mulţi jucători, punctând că va mai discuta cu Răduţ şi Nicoară să rămână la echipă, cei doi fiind împrumutaţi la Pandurii în sezonul 2012 – 2013 de la Steaua, respectiv CFR Cluj.
„Ca la orice început de drum avem o listă de achiziţii, sunt mulţi jucători interesanţi, apar multe oferte, e o perioadă grea acum mai ales pentru cei din conducere. Se va mai discuta și despre revenirile lui Nicoară și Răduț, pentru că ei au fost doar împrumutaţi. Mai sunt şi alți jucători pe listă, dar nu îi pot spune acum, se ține totul sub tăcere până când semnează. Dar mai avem în vedere o serie de transferuri, ne trebuie vreo cinci jucători“, a declarat strategul pandurilor, citat de site-ul clubului. „Viera, deocamdată, este plecat la naționala din țara lui, a terminat contractul cu Pandurii și este un semn de întrebare în dreptul lui dacă va mai continua cu noi. În cazul lui Ibeh nu s-a mai prelungit contractul. Avem cei doi jucători care au fost împrumutați de la Steaua și CFR care au plecat, Nicoară și Răduț, și mai avem vreo doi-trei jucători care au evoluat mai puțin, cum e Karim și Sașa Popin, la care se va renunţa“, a completat Cristi Pustai.
În ceea ce îi priveşte pe tinerii care au evoluat la meciul şcoală de miercuri, tehnicianul oltenilor nu ştie momentan dacă va lua pe cineva în primul stagiu de pregătire, de la Sibiu, programat săptămâna viitoare: „Dintre tinerii care s-au antrenat aici rămâne să îi mai vedem la lucru în aceste zile şi luni când se pleacă la Sibiu vom pleca cu un lot structurat în primul stagiu. Dar şi acolo bineînţeles că vor mai apărea jucători“.

 

Amicale cu Kuban Krasnodar şi ETO Gyor

 

Antrenorul Cristi Pustai a prezentat programul echipei Pandurii Târgu Jiu pentru perioada de pregătire care va urma. Gorjenii vor pleca luni în primul stagiu de pregătire la Sibiu, iar pe 29 iunie vor începe al doilea cantonament, din Austria, la Viena, unde vor fi programate şi cinci meciuri amicale.
„De luni o să ne pregătim la Sibiu, apoi de pe 29 iunie până pe 13 iulie ne vom antrena la Viena, unde o să avem cinci jocuri de verificare. Avem datele meciurilor şi sunt luate contacte. Adversarii vor fi stabiliţi toţi până vom pleca în Austria. Sunt echipe bune la pregătire în zona Vienei, sigur o să avem meciuri cu echipe foarte bune. Ştiu că vom juca cu Kuban Krasnodar şi Raba ETO Gyor, echipe care sunt în Europa League, deci sunt meciuri bune. Urmează să se finalizeze toate contractele şi să se stabilească toate cele cinci jocuri amicale“, a punctat antrenorul oltenilor.
Pandurii Târgu Jiu va purta în noul sezon şi în meciurile din Liga Europa un nou echipament sportiv, oficialii semnând un contract pentru următorii trei ani cu distribuitorul echipamentului Errea în România, FED Spiel Sport România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.