Raţ: Vreau să fiu om de bază la West Ham

rat22121

Fundaşul slătinean Răzvan Raţ, care a semnat marţi seară cu West Ham United un contract valabil un sezon cu drept de prelungire pe încă trei, a declarat astăzi că îşi doreşte să devină un jucător de bază la formaţia londoneză. „Sunt trei luni de când suntem în discuţii cu West Ham şi sunt foarte bucuros că am ajuns în campionatul Angliei pe care eu îl consider cel mai puternic din Europa. Important pentru mine este să îmi fac treaba şi să nu dezamăgesc. Vreau să fiu un om de bază la West Ham, ceea ce cred că se va şi întâmpla pentru că îmi doresc foarte mult acest lucru. Am vorbi cu Gabi Tamaş la ultima acţiune a naţionalei. Nu pot spune că mi-a dat sfaturi pentru că în acel moment nu era ceva sigur, am vorbit despre cum e în Anglia şi ce se întâmplă acolo“, a declarat Raţ, la postul Sport.ro.
Fundaşul oltean a menţionat că şi gruparea franceză Olympique Marseille a intenţionat să îl achiziţioneze în pauza competiţională din iarnă, dar, la acel moment Şahtior Doneţk, nu a dorit să îi dea drumul.
„Olympique Marseille m-a vrut foarte tare în iarnă, apoi interesul lor a reapărut acum, dar nu cu aceeaşi intensitate. În iarnă, cei de la Marseille au insistat până în ultimul moment, preşedintele lor a discutat şi cu Mircea Lucescu şi a încercat să mă transfere. Însă, la acel moment, era foarte mare nevoie de mine la Şahtior pentru că urmau partidele cu Borussia Dortmund din Liga Campionilor şi nu au vrut să mă lase să plec“, a afirmat fundaşul.
Raţ, care a evoluat zece ani la Şahtior Doneţk, a avut în această perioadă mai multe oferte de transfer.
„În cei zece ani au fost destule oferte pentru mine. Au fost şi echipe din Anglia, nu are rost să mai spun acum ce echipe. După ce am discutat cu diferiţi oameni aici am înţeles că nu s-a reuşit transferul din cauza preţului mare cerut pe mine“, a mai spus jucătorul echipei naţionale a României.
Raţ, de 32 de ani, devine al treilea român care joacă la West Ham, după Florin Răducioiu şi Ilie Dumitrescu. Potrivit site-ului oficial al clubului West Ham United, Răzvan Raţ a semnat un contract pe un sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă doi sau trei ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.