România, amical reuşit cu Trinidad-Tobago

Stoian

Echipa naţională a României a învins, marţi seară, cu 4-0, reprezentativa similară a statului Trinidad-Tobago, într-o partidă amicală disputată pe „Arena Naţională“, în care atacantul Ciprian Marica a reuşit prima sa „triplă“ sub tricolor, marcând în minutele ’31, ’33 şi ’81. Al patrulea gol a fost de fapt un autogol, Cyrus trimiţând în propria poartă o centrare a lui Grozav (’49).
România: Lobonţ – Măţel (’46, Luchin), Găman, Goian (’46, D. Grigore), Raţ – N. Grigore (’46, Hoban), Lazăr (’66, Nistor) – Torje, Stancu (’82, Stoian), Chiţu (’46, Grozav) – Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.
Trinidad-Tobago: Phillip – Hoyte, Bakr, Cyrus, Jones – Carter, Boucaud (’78, Glen), Theobald (’71, Birchall), Molino (’54, Guerra) – Roberts (’71, Winchester), Jorsling (’54, Gay). Selecţioneri: Jamaal Shabazz şi Hutson Charles.
În acest joc au debutat Ovidiu Hoban (30 de ani) și craioveanul Adrian Stoian (22 de ani, foto), jucător format de Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi care evoluează la Chievo.

 

„Totul a funcţionat normal, perfect“

 

Partida cu Trinidad-Tobago este a 83-a pentru Piţi ca antrenor al primei reprezentative. Acesta l-a egalat, astfel, la numărul de meciuri, pe Anghel Iordănescu, cel care a dus România până în sferturile Campionatului Mondial din 1994. În 82 de meciuri, Pițurcă a înregistrat 46 de victorii, 19 rezultate de egalitate și 17 înfrângeri. Podiumul selecționerilor cu cele mai multe meciuri este completat de Mircea Lucescu, cu 58 de partide, iar în top 5 mai apar Constantin Rădulescu și Emerich Ienei. Victor Pițurcă a mai condus prima reprezentativă a României între 1998 și 1999, iar apoi între 2004 și 2009. El a calificat echipa națională la două turnee finale: Euro 2000 și Euro 2008.
Referitor la meci, Victor Piţurcă a declarat că totul a funcţionat perfect în meciul amical cu Trinidad-Tobago, chiar dacă au fost şi momente mai puţin bune ale jucătorilor pe care îi pregăteşte. „Au fost momente foarte bune, dar şi momente mai puţin bune, însă totul a funcţionat normal, perfect, chiar dacă unii spun că Trinidad nu e o echipă valoroasă. Este totuşi pe locul 83 în clasament şi a fost un test bun pentru echipa naţională. Când câştigi cu 4-0, e normal să fiu mulţumit de toţi jucătorii. Au fost momente când adversarii au avut faze periculoase, dar şi altele când jucătorii s-au mai relaxat. Adversarii nu stau bine tactic, dar sunt luptători. E simplu să spunem că am câştigat cu 4-0 cu Trinidad, dar nu este uşor totuşi“, a spus selecţionerul, conform Mediafax.

 

Mulţumit de debutanţi

 

Victor Piţurcă s-a arătat mulţumit de evoluţia jucătorilor pe care i-a convocat în premieră. „A fost ultimul meci din acest sezon, jucătorii vor intra în vacanţă. Mi-am mai dorit un adversar, dar nu am putut găsi. Eu sunt mulţumit de acest joc, de jucătorii noi care au venit, de Nicolae Grigore, de Hoban, chiar şi de Stoian, care a jucat mai puţin“, a completat Piţurcă, apreciind apetitul de gol al lui Ciprian Marica: „Marica e un jucător consacrat la naţională, el e extrem de important pentru noi. Când lipseşte el, prestaţia echipei naţionale nu mai e aceeaşi. Sper să-şi găsească o echipă de club şi să joace meci de meci“.
Chestionat în legătură cu Gabriel Tamaş, Victor Piţurcă a punctat că nu va renunţa să-l mai convoace pe fundaş, considerând că incidentul de săptămâna trecută a fost doar o întâmplare: „La Tamaş nu o să renunţ chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Era un caracter formidabil, dar păcat cu acest alcool… Am stat o săptămână de vorbă cu el, s-a pregătit foarte bine, dar iată că a băut o bere, apoi a doua şi a treia, şi e suficient să ajungă să se comporte de maniera asta. El nu a refuzat niciodată naţionala, indiferent că a avut întindere, ruptură, orice, el a jucat“, a spus Piţurcă. „Prefer jucători de acest gen decât pe cei care vorbesc prin spate şi fac pe băieţii cuminţi. Cu siguranţă experienţa asta cu alcoolul îi va da de gândit. El nu este omul care să bea zilnic, el scapă o dată la trei săptămâni-o lună. O să mai discut cu el, pentru că li se întâmplă la miliarde de oameni. A şi ajuns în Anglia, o ţară unde se practică astfel de lucruri. Poate mai merge şi acolo cu colegii lui, numai că ăia probabil merg acasă“.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.