S-a lăsat cu condamnări în „Dosarul Transferurilor”

Decizii dure în „Dosarul Transferurilor”, George Copos, Cristi Borcea, Victor şi Giovani Becali, managerul Stelei, Gică Popescu şi Jean Pădureanu fiind condamnaţi. Decizia luată astăzi de Curtea de Apel Bucureşti nu este definitivă, oamenii de fotbal din Liga 1 putând face recurs la Înalta Curte.
Iată deciziile Curţii de Apel: George Copos – 5 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală; Jean Pădureanu – 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înşelaciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală; Mihai Stoica – 4 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani; Cristi Borcea – 7 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani; Ioan Becali – 8 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală; Victor Becali – 7 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală; Gică Popescu – 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală; Gigi Neţoiu – 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.
În data de 3 aprilie 2012, toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor au fost achitaţi de către Tribunalul Bucureşti, pe motiv că faptele nu există. Aceştia sunt Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu. Decizia Tribunalului Bucureşti a fost contestată de procurorii DNA.
Cei opt trimişi în judecată:
– Copos Gheorghe, fost preşedinte şi patron al clubului de fotbal „Rapid Bucureşti”, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de înşelăciune şi evaziune fiscală, în formă continuată;
– Stoica Mihai, fost director al clubului de fotbal „Oţelul” Galaţi;
– Pădureanu Jean, preşedinte al clubului de fotbal „Gloria” Bistriţa;
– Popescu Gheorghe, fost angajat al firmei „Becali sport”; în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de înşelăciune, evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani;
– Neţoiu Gheoghe, fost acţionar la clubul de fotbal „Dinamo”, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani;
– Borcea Cristian, preşedinte executiv al clubului de fotbal „Dinamo”;
– Becali Ioan, fost impresar;
– Becali Victor, impresar în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani, în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Ce pedepse au fost cerute pentru cei opt inculpaţi:
– Ioan şi Victor Becali (20 de ani), Cristi Borcea şi George Copos (15 ani), Gigi Neţoiu, Mihai Stoica şi Gică Popescu (10 ani), Jean Pădureanu (10 ani).
Procurorii susţin că prejudiciul total creat de cei opt inculpaţi este de:
– 4.113.648 RON în dauna statului român (1.485.071,5 USD calculat la cursul mediu de schimb pe perioada 1999 – 2005);
– 598.667 USD în dauna Federaţiei Române de Fotbal;
– 10.969.690 USD în dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa, conform DNA.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.