S-au încins spiritele între candidații la șefia AJF Dolj

SB

Se apropie cu pași repezi Adunarea Generală Ordinară de Alegeri a AJF Dolj (27 februarie) și lucrurile s-au simplificat într-o mare măsură miercuri seară, când Comisia de Validare, compusă din avocații Albu Leonard Nica – președinte și Bogdan Oprișan – membru și Horațiu Stănescu – membru, a validat dosarele depuse de pretendenții rămași în cursa pentru funcțiile de președinte, vicepreședinte și membru al Comitetului Executiv.
„Întrunită la sediul AJF Dolj și verificând dosarele depuse în termenul stabilit de Comitetul Executiv al AJF Dolj din data de 12.01.2016, în unanimitate de voturi, Comisia de Validare propune Comitetului Executiv aprobarea candidaților: 1. Pentru funcția de președinte al AJF Dolj: Fănel Văduva și Silviu Cornel Bogdan; 2. Pentru funcția de vicepreședinte: Bogdan Mihai Pâncu, Ion Oprescu, Aurel Barbu și Marian Pălărie; 3. Pentru funcția de membru al Comitetului Executiv: Liga IV-a – Dumitru Firu și Daniel Naicu, Liga V-a – Dumitrașcu Ilie și Marius Pavel, juniori – Codruța Mihaela Popescu, Mircea Alin Papa și Paul Nelu Răducan“, se arată într-un comunicat postat pe frf-ajf.ro.
Nicu Neagoe și Gheorghiță Geolgău s-au retras din cursa pentru postul de președinte.

Silviu Bogdan contestă participarea lui Fănel Văduva

Alegerile de la AJF Dolj nu sunt liniștite nici de această dată și asta pentru că președintele în exercițiu al forului, Silviu Bogdan, a contestat participarea contracandidatului său, Fănel Văduva, invocând ideea că acesta nu ar avea patru ani la conducerea unui club de fotbal, ca președinte, așa cum prevede statutul și cum a scris în declarația pe proprie răspundere pe care a atașat-o la dosar.
„Contest participarea acestuia pentru că am accesat site-ul Ministerului de Justiție, Registrul Național al ONG-urilor (Asociații și Fundații), am observat că în actele grupărilor CS Sopot (care nu mai participă în competițiile județene de câțiva ani – n.r.) și Real Craiova (fotbal feminin), echipe la care a activat în conducere, nu apare ca președinte. Plus că pe site-ul FRF figurează ca director executiv. O decizie în acest sens se va lua de către Comitetul Executiv joia viitoare. Ca să elimine orice dubiu, Fane Văduva ar trebui să facă dovada în acest interval că dispune de hotărâri judecătorești din care să reiasă că a fost președinte la cele două cluburi timp de patru ani. Nu am nimic cu nimeni, dar așa cum eu am pus totul la dispoziție în dosarul meu, așa ar fi corect să procedeze și dânsul, dacă nu are nimic de ascuns. Ca idee, el fiind consilier județean din partea PSD, ar fi început să pună presiuni pe oamenii din județ să-l voteze. Sper să nu fie așa, pentru că aici e vorba de fotbal, nu de politică“, a explicat Silviu Bogdan, pentru GdS.

„Vor să-mi îngrădească un drept constituțional“

La rândul său, Fănel Văduva a explicat, pentru GdS, că nu are de ce să le prezinte membrilor Comitetului Executiv alte documente decât cele depuse deja și că va demonstra că Silviu Bogdan este cel care nu are drept de participare la alegeri.

fane vaduva
„În această dimineață (ieri – n.r.) am fost la AJF în urma Comitetului Executiv de miercuri după-amiază și mi-au dat o altă hârtie în care scrie că *în urma contestării lui Silviu Bogdan la participarea la alegeri pentru funcția de președinte, până la data de 25 februarie, ora 16.00, să depuneți la secretariatul AJF Dolj documente justificative, hotărâri judecătorești care să ateste că ați deținut funcția de președinte pe o perioadă de patru ani*. Își bat joc de mine! Nu o să le dau aceste acte și o să-i las să ia ce decizie vor, pentru că Silviu a zis că nu-l interesează că-i fac eu plângere penală. I-am dat două declarații pe propria răspundere. Prima a fost conform statutului, lidera e, articolul 35.5, că am peste patru ani în funcția de președinte la o echipă. Mi-au cerut alta, să le spun la ce cluburi am fost președinte și perioada. Le-am dat-o și pe aia. Comisia Juridică hotărăște în unanimitate de voturi că-mi aprobă dosarul și îl trimite către CEx. Ieri (miercuri – n.r.) s-a întrunit CEx. și îmi cere lămuriri. Domnul actual președinte și candidat, președinte al CEx., îmi cere aceste date, ca tot dânsul să mă judece, pentru că nu există o comisie de contestație. Orice condamnat în lumea asta are dreptul la o Comisie de Recurs, or nu avem așa ceva. Cred că a cerut voit CEx. împiedicarea mea la a candida la funcția de președinte al AJF Dolj. Mă voi adresa organelor abilitate ale statului român, pentru că vor să-mi îngrădească un drept constituțional. O să-i fac și eu contestație, pentru că din informațiile pe care le am dânsul este cel care nu îndeplinește condițiile și o să demonstrez asta săptămâna viitoare“, a replicat Fane Văduva, pentru GdS.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.