Şcolarii, iniţiaţi în fotbal

Adidas jabulani alb-albastru
Astăzi s-a sărbătorit pentru prima dată „Ziua fotbalului de bază“ (Grassroots Day) pe întregul continent european, eveniment iniţiat de preşedintele UEFA, Michel Platini. Nici la Craiova ziua nu a trecut neobservată, Asociaţia Judeţeană de Fotbal împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean au organizat cu această ocazie un turneu de fotbal, găzduit de terenul de sport al Liceului Teoretic „Henri Coandă“. La competiţie au participat, pe lângă echipa-gazdă, condusă de profesorul Emil Vasile, Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski“ (profesor Gabriel Munteanu), Şcoala Gimnazială „Decebal“ (profesor Marius Tucă) şi Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ (profesori Adela Radu şi Adrian Stroe). Iată rezultatele înregistrate: „Decebal“ – „Macedonski“ 2-3, „Coandă“ – „Velovan“ 2-3, „Decebal“ – „Coandă“ 6-0 şi „Velovan“ – „Macedonski“ 1-4. Turneul a fost câştigat de „Macedonski“, urmat de „Velovan“, „Decebal“ şi „Henri Coandă“.
Componenţii celor patru competitoare au primit din partea Federaţiei Române de Fotbal, care a fost reprezentată de Ciprian Urican, membru în Comisia „Grassroots Day“, mingi şi tricouri pe care scriau „Ziua fotbalului de bază“.
„A fost o acţiune binevenită, care a avut ca scop aducerea copiilor pe terenul de fotbal în vederea iniţierii“, a explicat preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, pentru GdS.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.