Se doreşte fuziunea între ALRO şi FC Olt

Factorii locali din Slatina îşi doresc să unească echipele de fotbal, urmând ca noua reprezentată a oraşului să fie finanţată mai mult de partenerul privat

Fotbalul „înghite“ mulţi bani, performanţa şi mai mulţi, iar criza e criză, mai ales când vine vorba de banul public, aşa că idealul este o colaborare cu unul sau mai mulţi factori privaţi. Cam asta a fost concluzia trasă de conducătorii oraşului Slatina, după ce au „pompat“ sume frumoase în conturile echipei ALRO timp de doi ani. Este vorba de aproximativ două milioane de euro, în schimb, promovarea mult visată nu a fost realizată. Pentru a reduce semnificativ din cheltuieli, mai-marii oraşului Slatina au afirmat public că sunt interesaţi de un nou proiect, care le include atât pe ALRO, cât şi pe FC Olt, fiind vorba despre o fuzionare, lucru însă interzis de câţiva ani de FRF. De asemenea, este bine de ştiut că acest „mariaj“ va avea „efecte negative“, mai ales dacă se va opta pentru o nouă denumire, noua echipă luându-şi gândul de la promovarea în Liga I pentru următorii trei ani.

Dan Oprescu: Nu vreau să vorbesc despre acest subiect

Antrenorul formaţiei FC Olt, Dan Oprescu, fratele unuia dintre finanţatorii grupării alb-vişinie, a afirmat, pentru GdS şi sport-vartos.ro, că nu este la curent cu acest subiect şi că el vorbeşte doar despre partea sportivă. „Nu ştiu ce să zic, nu vreau să vorbesc despre acest subiect, pentru că mă depăşeşte. Cu mine vorbiţi despre fotbal. Reunirea echipei este programată pentru 2 iulie, urmând să avem două stagii de pregătire. Noi avem stabilite toate datele legate de pregătire, dar până nu se finalizează nu pot spune nimic. Nici în privinţa jucătorilor nu mă pot pronunţa până nu voi avea o discuţie cu conducerea“, a spus Dan Oprescu, făcând o scurtă „radiografie“ a parcursului din ediţia trecută, vorbind totodată şi despre viitoarea. „A fost un an cu plusuri şi minusuri, dar puteam mai mult, asta e clar. Noi ştim motivele care au condus echipa să lupte pentru evitarea retrogradării, dar e bine că am reuşit să ne salvăm. De fapt, acesta a fost obiectivul nostru pentru acest an. Sper ca în sezonul viitor să fie altceva, să avem un parcurs bun, deşi e clar că va fi mult mai greu decât cel abia încheiat, pentru că vor retrograda cinci echipe. Oricum, nivelul fotbalistic este slab, eu am militat pentru reducerea numărului de echipe, în felul acesta ar rămâne doar cine merită şi investeşte“, a completat Dan Oprescu.

Jean Niţulescu: E cam târziu pentru fuzionare şi nu e regulamentar

Aceeaşi poziţie a adoptat-o şi preşedintele grupării ALRO Slatina, Jean Niţulescu, acesta punctând că nu crede în ideea fuzionării şi că aluminiştii au deja un plan de urmat. „Se aud multe lucruri în această perioadă, dar eu nu ştiu ce intenţii au oamenii politici. E cam târziu pentru fuzionare şi nu e nici regulamentar. Dacă voiau aşa ceva, actele trebuiau depuse la începutul lunii mai, ca să iasă până la sfârşitul lui iunie. Plus că nu poţi promova trei ani dacă se schimbă statutul şi denumirea. Mai degrabă se renunţă la una dintre echipe şi o întăresc pe cealaltă, poate aşa… Eu ştiu că am stabilit reunirea echipei pentru 2 iulie şi că avem tot programul pus la punct, purtăm negocieri cu jucători… Urmează să discutăm după alegeri cu cine fi va primar şi să vedem cum vor sta lucrurile, pentru că avem şi noi nişte termene de respectat şi nu este uşor deloc. În privinţa băncii tehnice lucrurile s-au simplificat, dar, repet, până nu avem o discuţie cu membrii Consiliului de Administraţie nu vreau să mă pronunţ. Probabil că săptămâna viitoare se va rezolva totul”, a declarat Jean Niţulescu, pentru GdS şi sport-vartos.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.