Severinul, într-o continuă transformare

CS Turnu Severin l-a împrumutat pe Sergiu Arnăutu la CS Mioveni, în locul său fiind adus Cătălin Crăciun, care tocmai şi-a reziliat contractul cu FC Olt Slatina

Craciun

Lotul formaţiei CS Turnu Severin nu s-a definitivat încă, în ciuda faptului că echipa a bifat deja primul joc oficial din 2013. În plus, luni s-a închis perioada de transferări. Conducerea grupării de la Dunăre a decis să dea curs ofertei venite de la divizionara secundă CS Mioveni pentru atacantul Sergiu Arnăutu, acesta fiind împrumutat până la vară la gruparea argeşeană. „Avem jucători valoroşi în atac, Tole, Florin Costea, Thomas, Mihai Roman, el ar fi fost a cincea variantă pentru Jerry Gane, aşa că am decis să-i dăm drumul să meargă la Mioveni. Este tânăr şi e foarte important pentru el să joace, pentru că numai aşa poate creşte în valoare. El a venit cu propunerea să meargă la Mioveni, şi-a dorit foarte mult asta, iar noi am fost de acord“, a declarat directorul sportiv Marian Zaharia, pentru GdS şi sport-vartos.ro.
La rândul său, jucătorul s-a arătat încântat de schimbare, postând pe contul său de facebook următorul mesaj: „La revedere, Severin. Le urez baftă băieţilor. Sper din tot sufletul ca obiectivul să fie îndeplinit“.
La CS Mioveni va evolua din retur şi Dragoş Dragalina, fostul mijlocaş al CS Turnu Severin ajungând la formaţia argeşeană din postura de jucător liber de contract.

 

Crăciun, ultima noutate

 

La cererea specială a lui Jerry Gane, oficialii severineni l-au înregimentat în schimb pe Cătălin Crăciun, atacantul craiovean devenind liber de contract săptămâna trecută, după ce şi-a reziliat contractul cu FC Olt. „Eu mi l-am dorit încă din vară pe Crăciun, dar cei de la Olt nu au vrut să-i dea drumul, ne-au zis să facem ofertă. Acum l-am luat gratis şi e în cantonament, cu echipa. E un jucător foarte bun, eu ştiu ce potenţial are, şi ne va fi de ajutor“, a explicat Jerry Gane, pentru GdS şi sport-vartos.ro.
La rândul său, atacantul de 22 de ani, crescut de Universitatea Craiova, a fost foarte bucuros că va evolua în prima ligă, sperând să debuteze la Severin chiar în partida cu Astra Giurgiu, programată luni, de la ora 20.30 (Digi Sport 1). „Mă bucur că am venit la Severin. Pentru mine este a doua experinţă la această echipă, am mai jucat în perioada când se numea Gaz Metan CFR Craiova, tot sub comanda lui Jerry Gane. Este un pas înainte pentru mine, pentru că vin în Liga I şi sper să fac o treabă bună. Îmi doresc foarte mult să ne salvăm de la retrogradare şi, dacă mă uit la jucătorii pe care îi avem în lot, cred că vom reuşi să rămânem în Liga I. Joi pot să semnez contractul cu Severinul, pentru că atunci expiră termenul de cinci zile în care cei de la FC Olt pot depune recurs. Nu vor fi probleme, sunt sigur, şi voi putea evolua la meciul cu Astra dacă se va apela la mine“, a afirmat Cătălin Crăciun, pentru GdS şi sport-vartos.ro.
Tot la acest capitol, oficialii olteni au reuşit să parafeze contractele lui Ciprian Brata, care a primit în cele din urmă acordul de împrumut de la FC Braşov, şi Iskadar Dzalilov, care a avut probleme cu obţinerea cărţii verzi.

 

Probleme cu terenul de antrenament

 

„Principalul“ grupării de la Dunăre, Jerry Gane, este îngrijorat de faptul că nu poate pregăti aşa cum trebuie partida cu Astra Giurgiu, cele trei puncte puse în joc fiind foarte importante pentru salvarea de la retrogradare. Tehnicianul severinenilor s-a plâns de starea terenurilor de antrenament, care au devenit adevărate „orezării“ după ploile din ultimul timp. „Ne aşteaptă un joc foarte important, iar noi nu ne putem antrena aşa cum trebuie. A plouat foarte mult în ultimele zile, iar terenul de la Termo e inundat, nu poţi intra pe el. Ne-am pregătit pe un teren de la Şimian, dar şi acolo e rău, s-a făcut nămol, abia poţi să alergi. Pe ’Municipal‘ nu intrăm că stricăm gazonul şi nu are rost. O să găsim o soluţie până la urmă. S-au anunţat ploi până joi, inclusiv, deci ne-ar rămâne trei zile să ne antrenăm cum trebuie“, a spus Jerry Gane.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.