Severinul, nevoită să dea baraj?

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că, potrivit regulamentului, ediţia viitoare a Ligii I poate începe cu 17 echipe, după ce FCTimişoaraşi-a retras licenţa, dar LPF va propune ca în primul eşalon să fie 18 echipe, ultima formaţie urmând să fie stabilită printr-un baraj.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, în cadrul Adunării Generale a FRF, că gruparea FC Timişoara, din Liga a II-a, şi-a retras dosarul de licenţiere din cauza datoriilor acumulate. FC Timişoara, ocupanta locului 2 în Seria a II-a, era foarte aproape de a promova, însă nu o poate face fără licenţă. Dragomir a explicat că, potrivit regulamentului, Liga I poate începe cu un număr mai mic de 18 echipe, dacă sunt formaţii care nu primesc licenţa. Totuşi, Comitetul Executiv al FRF poate stabili ce formaţii să completeze primul eşalon. Şeful LPF a precizat că va propune ca locul Timişoarei în prima divizie să fie luat de câştigătoarea unui baraj între echipele de pe locurile 3 din cele două serii ale ligii secude şi ocupanta locului 15 în Liga I, primul loc retrogradabil. „Este posibil ca Liga I să fie cu 17 echipe. Însă la propunerea LPF sau a televiziunilor, Comitetul Executiv al FRF poate invita în Liga I echipa de pe locul 15 sau echipa de pe locul 3 (n.r. – din Seria a II-a a Ligii a II-a, adică pe Gaz Metan Severin) sau poate hotărî un baraj. Nu avem probleme cu televiziunile privind numărul de echipe în Liga I, suntem acoperiţi. Ne-am luat măsuri prin contract, pentru că în viitor vom reduce numărul de echipe din Liga I la 16. Aceasta a fost ideea preşedintelui Mircea Sandu (n.r. – fără echipe care să înlocuiască o formaţie ce nu a primit licenţa), nu a fost propunere din partea ligii. O să fac o propunere scrisă din partea ligii să fim 18. Dacă federaţia ţine cont bine, dacă nu, nu! Echitabil ar fi un baraj în trei, locul 15 din Liga I şi locurile 3 din cele două serii din Liga a II-a. Aşa ar fi cinstit“, a declarat Dragomir la GSP TV. În mod normal, din Liga I retrogradează ultimele patru formaţii clasate, iar din Liga a II-a promovează formaţiile situate pe primele două locuri în fiecare serie. Ce nu ştie însă Dumitru Dragomir este că trupa lui Marian Bondrea, Gaz Metan Severin, poate accede în Liga I conform regulamentului FRF din 2010 şi pentru că cel din 2011 nu a fost validat, asta graţie contestaţiei depuse de Gică Popescu, legată de excluderea Şcolii de Fotbal din Craiova din martie 2010. „GP“ Craiova a câştigat procesul, prin şentinţa civilă numărul 1389 din 15.10.1010, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul numărul 19003/3/2010 şi a anulat practic regulamentul din 2011.

Gheorghe Frăţică: Nu sunt probleme cu promovarea!

 

Prezent la şedinţa Adunării Generale a FRF, preşedintele executiv al Gaz Metan Severin, Gheorghe Frăţică (foto, în centru), a declarat, în exclusivitate pentru sport-vartos.ro, că lucrurile sunt simple şi că suporterii de la Dunăre n-au de ce să se teamă.

„Să fie clar, Mircea Sandu a anunţat căTimişoaraşi-a retras licemţa, dar atât. Nu s-a pus problema să nu promoveze locul trei, regulamentul e clar. Restul sunt doar zvonuri“, a spus preşedintele executiv al găzarilor. „Băieţii trebuie să stea liniştiţi şi să câştige restul meciurilor până la final, pentru că avem şansa să terminăm chiar pe locul doi, dacă se respectă decizia TAS şi Timişoara intră în depunctare, pentru că Poli nu a plătit cei 1.800.000 de euro pentru Sepsi“, a completat Gheorghe Frăţică.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.