Tenis – Djokovici a testat zgura albastră la Madrid

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, a testat joi zgura albastră cu care sunt acoperite terenurile de la Caja Magica, ce vor găzdui începând de luni, meciurile din cadrul turneului de 1000 de puncte din capitala Spaniei, organizat de omul de afaceri Ion Ţiriac, informează Mediafax. Djokivici, finalist la ultimul Masters, de la Monte Carlo, a sosit miercuri, la Madrid, şi a efectuat primul său antrenament pe un teren acoperit cu zgură albastră, soluţie adoptată de Ion Ţiriac şi vehement criticată de mai mulţi jucători profesionişti, printre care spaniolul Rafael Nadal şi elveţianul Roger Federer, informează L’Equipe. Nici Djokovici şi nici britanicul Andy Murray nu s-au arătat încântaţi de idee, iar acum tenismenul sârb afirmă că mai are nevoie de timp pentru a-şi forma o opinie.
„Am câteva impresii, dar cred că mai am nevoie de o zi-două pentru a-mi exprima o opinie clară cu privire la această suprafaţă şi la ce simt când evoluez pe ea. Pentru moment, am impresia că mingea sare un pic diferit, mai ales la lovitura «slice», la care mingea rămâne foarte jos. Însă mai este ceva timp până la primul meu meci aici, aşa că vom vedea”, a declarat Djokovici.
În schimb, Sorana Cîrstea, jucătoare de pe locul 40 WTA, s-a declarat încântată de ideea de a evolua pe zgură albastră. „Eu sunt în favorea zgurii albastre. Mi se pare un mare pas înainte, o modalitate de a îmbunătăţi acest sport, de a creşte şi împinge limitele noastre spre progres” , a scris Cîrstea pe contul său de Twitter.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.