Tenis – Gilles Simon a câştigat BRD Năstase Ţiriac Trophy

Jucătorul francez de tenis Gilles Simon a câştigat duminică turneul internaţional BRD Năstase Ţiriac Trophy, cu premii în valoare de cu premii totale de 398.250 euro, informează Agerpres. Principal favorit al competiţiei de la Arenele BNR, Gilles Simon l-a învins în finală pe italianul Fabio Fognini cu scorul de 6-4, 6-3, după 1 h 50 min.
În întâlnirile directe, Gilles Simon conduce cu scorul de 4-0 în faţa italianului.
Fabio Fognini a dat o replică frumoasă adversarului său mult mai experimentat. Dacă Fognini nu are niciun titlu în circuitul ATP şi doar o finală disputată, francezul este la al zecelea titlu, dintre care trei cucerite la Bucureşti. Gilles Simon şi-a respectat statutul de principal favorit şi s-a impus în mod previzibil, cu toate că a avut nevoie de intervenţia medicului, pentru o problemă la ochi.
Învingătorul a primit 71.900 euro şi 250 puncte ATP, iar finalistul 37.860 euro şi 150 puncte. Dar mai important, francezul pleacă acasă cu trofeul de cristal de 5 kg oferit definitiv de organizatori, jucătorului care a câştigat de trei ori acest turneu (2007, 2008, 2012). Graţie succesului de la Bucureşti, Simon va reveni în primii 10 jucători ai lumii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.