Tenis – Nadal şi Federer l-au atacat pe Ion Ţiriac

Doi dintre cei mai buni jucători de tenis ai tuturor timpurilor, Rafael Nadal şi Roger Federer, l-au atacat dur pe Ion Ţiriac, proprietarul turneului de la Madrid, pentru ideea de a vopsi zgura în albastru.

„Este o ruşine ce face acest om! O lipsă de respect faţă de tradiţia şi istoria acestei arene. Încă mai sper că nu voi fi nevoit să joc pe o zgură de culoare albastră”, a declarat spaniolul Rafael Nadal pentru Tennis Temple, citat de realitatea.net.

La rândul său, elveţianul Roger Federer, bun prieten cu Nadal, în ciuda rivalităţii sportive din ultimii ani, respinge ideea lui Ţiriac.

„Este o poveste lungă, dar este trist ca jucătorii sunt nevoiţi să joace pe o suprafaţă pe care nu o agrează. Nadal trebuie să lupte. Nu se poate aşa ceva tocmai la el înţară”, a spus Federer.

Replica lui Ţiriac a venit însă imediat.

„Nadal şi Federer sunt jucători grozavi. Le respect opinia, dar nu trebuie să o accept. Este un sport care a existat timp de o sută de ani şi care sper să mai existe încă 100 de ani. Sunt sigur că atunci când vor juca pe aceasta zgură vor ajunge la concluzia potrivită. Am petrecut mult timp gândindu-mă la aceasta idee, la modul în care putem să facem lucrurile mai bune nu doar pentru jucători, ci şi pentru spectatori”, a afirmat Ţiriac.

Turneul Masters 1000 de laMadrid va începe pe 6 mai.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.