TILIHOI, DOUĂ SĂRBĂTORIRI ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

Fundaşul de fier al Craiovei Maxima, Nae Tilihoi, şi-a sărbătorit marţi onomastica, iar astăzi (vineri, 9 decembrie) are iarăşi sărbătoare: împlinirea vârstei de 55 de ani.

Originar din Brăila, Nae Tilihoi a fost transferat la Universitatea Craiova în perioada lui Titi Teaşcă (1976) şi a jucat sub culorile alb-albastre multe sezoane (până în 1987), având în palmares, cu Ştiinţa, două titluri de campion (1980, 1981), patru Cupe ale României, fiind sfertfinalist în Cupa Campionilor Europeni (1982) şi semifinalist al Cupei UEFA (1983), perioadă când a jucat şi în echipa naţională. După retragerea din fotbal a fost antrenor, conducător, iar acum este observator federal. În prezent este angajat, alături de Nicolae Negrilă, la Regia de Termoficare din cadrul Primăriei Craiova. În primăvara acestui an a scos o carte de opinii despre fotbal, „Cronicar în vremuri tulburi”, carte cu o prefaţă de Fănuş Neagu, şi cuprinzând editorialele pe care Nae Tilihoi le-a scris în „Gazeta de Sud” din 2005 încoace.

„Dăruit să ajungă cronicar în aceste vremuri tulburi, Tilihoi îşi găseşte echilibrul doar sub aripa cuvintelor, aducând în stepa colii de scris mărturii în favoarea onestităţii, izbind în cei care iubesc minciuna, considerând-o adevărul mileniului trei“.
FĂNUŞ NEAGU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.