Tricolorii pompieri au câştigat Campionatul European

Trofeul ediţiei a 11-a a Campionatului European al Pompierilor, competiţie desfăşurată la Ploieşti în intervalul 14-17 iunie, a fost adjudecat de reprezentativa României A. Elevii lui Viorel Şişoe şi Mihai Dinu au câştigat finala jucată pe stadionul „Ilie Oană“ în faţa reprezentativei similare a Franţei cu scorul de 1-0. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Mihai Neagu, care a transformat perfect o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri (‘90).

„A fost extraordinar, echipa s-a comportat excelent de la început şi până la sfârşit, iar trofeul Campionatului European a venit firesc. În finală nu a fost, chiar dacă în faza frupelor câştigasem în faţa francelor cu 3-0. Un meci nu seamănă cu altul. Este un success mare al pompierilor români, acesta fiind primul trofeu din vitrina noastră, dar nu şi ultimul“, a spus selecţionerul pompierilor români, craioveanul Viorel Şişoe.

Naţionala A a pompierilor din România, compusă în majoritate din fotbaliştii fostei divizionare C Prometeu Craiova, a terminat pe primul loc în grupa A, obţinând victorii pe linie. În primul joc, România A a trecut de Grecia cu 2-0 (goluri: Ciortan, Doltea), apoi de Franţa, cu 3-0 (Neagu, Doltea – 2). În faza semifinalelor, trupa lui Şişoe şi Dinu au depăşit Anglia cu 1-0, golul fiind marcat de Alin „Cartuş“ Bălă, în timp ce reprezentativa Franţei a surclasat România B (formată din pompierii de la ISU Prahova) cu 3-0.

Lotul României A a fost compus din următorii jucători: portari: Petre Băluţă (ISU Dolj), Marius Kaltenbek (ISU Bucureşti); jucători de câmp: Claudiu Sandu, George Şerban, Elvis Enache, Relu Diţă, Ionel Vătu, Marius Stamin, Robert Duculescu, Alin Bălă, Ionuţ Gae, Cătălin Creţu, Ninel Corcoveanu, Marius Ghiţă, Alin Luţă, Cosmin Chiva, Mihai Păun (toţi de la ISU Dolj), Cătălin Mihalache (ISU Bucureşti), Ovidiu Ciortan (ISU Vâlcea), Nicolae Argăseală (ISU Buzău), Ionuţ Stoica (ISU Argeş), Claudiu Răuţă (ISU Argeş), Gabriel Doltea (ISU Harghita), Cătălin Gavrilă (ISU Olt) şi Marin Neagu (ISU Dâmboviţa).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.