Tricolorii vor să iasă din anonimat

Naţionala României va susţine mâine, pe Arena Naţională, un amical de lux contra Uruguayului, cea mai bună echipă din America de Sud.

Naţionala de fotbal a României va susţine mâine seară, de la ora 20.30 (Antena 1), pe Arena Naţională, o partidă amicală în compania reprezentativei Uruguayului. Deşi este doar un meci de verificare, ambele formaţii îl tratează foarte serios. Tricolorii au de demonstrat că pot găsi calea să iasă din anonimat şi să ofere speranţa că sunt capabili să se califice la CM din 2014 (Brazilia), în timp ce echipa ,,celestă’’ se pregăteşte pentru turneul sud-american de calificare la CM din 2014, competiţie în care va debuta la 2 iunie, cu Venezuela.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, e convins că România e în faţa celui mai tare amical din ultimii ani. ,,Uruguay e peste Brazilia şi Argentina’’, e de părere preşedintele LPF, iar statisticile sunte de partea oaspeţilor. România caută prima victorie după 46 de ani în faţa campionilor Americii de Sud, ultimul succes al tricolorilor în faţa ,,celeştilor’’ fiind în 1966, pe stadionul ,,23 August’’, scor 1-0 (Constantin Iancu ’33).

România – Uruguay este al nouălea meci pentru Victor Piţurcă pe banca tricolorilor de când a revenit la echipa naţională. Cu un singur eşec, 1-2 în Belgia, selecţionerul are de înfruntat echipa de pe locul trei în lume. La rândul lor, Suarez şi Forlan vin şi ei să-şi apere un record – nu au mai pierdut nici un meci de nouă luni. De la ultimul joc cu Uruguay, doar patru tricolori au mai rezistat în naţională: Goian, Mutu, Marius Niculae şi Daniel Niculae. Bănel Nicoliţă a jucat şi el în amicalul din 2006, scor 0-2 (Vargas ’47, ’58), însă acum s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Mihai Roman. În urmă cu şase ani, tot Victor Piţurcă era selecţionerul României.

„De obicei nu mă gândesc la spectacol într-un meci, mă gândesc cum să fac să câştigăm acea partidă. Aşa voi face şi acum când vom întâlni o echipă puternică precum Uruguay. Moralul nostru e foarte bun, echipa e în schimbare şi mulţi băieţi au acum ocazia să joace împotriva unor fotbalişti formidabili. Sper să fim mulţumiţi la final de felul cum am jucat, dar şi pentru jucători ar fi un rezultat răsunător dacă am reuşi să câştigăm. Întâlnim cea mai bună echipă din America de Sud, Argentina stă la coadă acum. I-am mai întânit şi în turneul din America, îi cunoaştem, ştiu că practică un fotbal pe contraatac, aşa cum fac şi acum”, a spus Piţurcă, al cărui lot îi cuprinde pe: portari: C. Tătăruşanu, S. Lung jr., Cr. Bălgrădean; fundaşi: P. Papp, C. Râpă, V. Chiricheş, V. Găman, D. Goian, D. Grigore, C. Grecu, I. Latovlevici; mijlocaşi: M. Roman, G. Torje, Al. Bourceanu, I. Neagu, M. Pintilii, C. Lazăr, Ad. Mutu, Cr. Tănase; atacanţi: B. Stancu, D. Niculae, M. Niculae, C. Marica.

Tabarez: Mă aştept la un joc echilibrat, România are jucători buni

Selecţionerul naţionalei Uruguayului, Oscar Washington Tabarez, a declarat că se aşteaptă la un joc echilibrat în meciul amical de mâine cu România, un adversar care are jucători buni şi o lungă tradiţie.

„Echipa României este una tânără, în plin proces de reconstrucţie. România are o lungă tradiţie în fotbal, cu rădăcini latine, dispune de jucători valoroşi. Românii sunt foarte pasionaţi de fotbal. Naţionala României are destui jucători care evoluează în echipe bune din străinătate. Mă aştept la un joc echilibrat, aşa este la acest nivel”, a spus Tabarez, pentru cotidianul Hoy, citat de Mediafax.

Conform presei din Uruguay, Tabarez a stabilit deja formaţia de start pentru partida de astăzi de la Bucureşti: F. Muslera – Maxi Pereira, D. Lugano, D, Godin, M. Caceres – D. Perez, Arevalo Rios, C. Rodriguez – D. Forlan, E. Cavani, L. Suarez. În lotul Uruguayului se mai regăsesc următorii: M. Silva, S. Coates, J. Fucile, A. Gonzalez, W. Gargano, S. Eguren, G. Ramírez, N. Lodeiro, C. Rodríguez, S. Abreu şi S. Fernandez.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.