Vali David şi-a premiat campionii

Miercuri a fost o zi specială pentru micuţii juniorii E (născuţi în 2001) ai clubului CSJ Ştiinţa U Craiova, campioni judeţeni în acest an competiţional. Locul secund pe care l-au ocupat la turneul zonal de la Târgovişte (16-20 mai) l-a determinat pe antrenorul Valentin David să-i premieze, copii primind câte o diplomă şi câte o medalie fiecare pentru performanţa realizată.

La finalul ceremoniei, desfăşurate la cantonamentul din Lunca Jiului, antrenorul Valentin David s-a arătat mâhnit de faptul că nimeni din conducerea AJF Dolj nu s-a gândit să-i premieze pe juniorii săi, aşa cum era normal.

– E drum lung până la marea performanţă, multă muncă, presărată şi cu bucurii, dar şi cu supărări…

– Păi na, când porneşti la un drum dintr-ăsta trebuie să te aştepţi la orice, la lucruri grele în orice caz. Niciodată când pleci de jos nu o să-ţi fie uşor. Ar fi nemaipomenit aşa, să găseşti nişte copii din ăştia minunaţi, din prima zi să-i iau şi să câştig tot ce se poate. Am muncit împreună cu ei şi cu părinţii lor, am căutat să oprim copii cei mai talentaţi, cei mai buni, care au şi vrut să urmeze drumul ăsta, a fost o muncă de vreo doi ani şi patru luni, un drum care, cu cât înaintam în timp cu atât aveam satisfacţiile mai mari. Acum s-a împlinit un vis al lor, dar şi al meu, de a câştiga campionatul ăsta judeţean la juniori. Este prima competiţie, cea mai mică, organizată de AJF. A fost o luptă destul de echilibrată spre sfârşit, apoi a urmat turneul zonal, unde s-au prezentat foarte bine, am primit numai cuvinte de laudă la adresa lor din partea celorlalţi antrenori, dar nu m-a încântat cu nimic faptul că ne-au lăudat, dar am pierdut finala cu scorul de 5-0, fără drept de apel.

– Cei care v-au bătut, mai exact cei de la Progresul Corabia, au ajuns în finală, nu?

– Chiar m-a sunat antrenorul şi m-a întrebat cu cine ţin, cu el, adică Progresul Corabia, sau cu Ploieştiul, o echipă de pe acolo. Sigur că ţin cu ei, pentru că sunt olteni de-ai noştrii până la urmă, Corabia e oraşul lui nea Nelu Oblemenco, au copii buni. Băieţii mei au câştigat experinţă, pentru că au jucat, au căpătat respect, pentru că toate echipele ne caută să participăm la turneele lor.

“Totul se face cu părinţii”

– Un gest frumos pe care l-aţi făcut, dar tot cu părinţii. De ce este atât dezinteres pentru copii, pentru fotbal, pentru sport în general?

– Păi dacă priviţi, tot ce s-a făcut aici, tunsul ierbii, aducerea porţilor, curăţenia… Totul se face cu părinţii. Nu poţi să te dezvolţi aşa, într-un mediu murdar, să aduci nişte oameni la un meci amical, unde sunt numai peturi din astea şi pachete goale de ţigări. La începutul săptămânii am început să facem ordine aici şi îmi pare rău că AJF-ul nu s-a gândit la o astfel de premiere, indiferent ce oferea. Şi dacă dădea nişte bomboane, conta foarte mult pentru copii. Eu venind din fotbal şi ştiind ce înseamnă asta, pentru că nu am ajuns fotbalist în Divizia A direct, am trecut pe la copii şi juniori, ştiu ce înseamnă, orice diplomă şi orice lucru primit era o bucurie imensă. Copilul ştiţi cum e, joacă un an doi, poate, Doamne fereşte!, se întâmplă ceva, însă amintirile rămân şi atunci medaliile astea arată că a jucat şi el fotbal pe undeva şi la el acolo, în camera lui, ticsită cu cărţi, e un loc unde-şi ţine şi lucrurile astea care îi aduc aminte de chinurile astea, de alergări. Ne aşteptam să fie un gest din partea AJF-ului, să facă în al 12-lea ceas ceva pentru copii ăştia, însă din nefericire nu s-a întâmplat. Mă străduiesc să câştig şi campionatul la juniori D, poate îşi aduce aminte cineva şi ne premiază. Repet, nu faptul că nu ne-a dat ceva pentru performanţa asta, ci gestul de a nu băga în seamă copii ăştia minunaţi.

– Pot reprezenta ei viitorul fotbalistic al Craiovei?

– Sincer, dacă nu se face ceva, să se implice oameni cu bani, pentru că numai ei pot ajuta la renaşterea Universităţii Craiova, îi luăm şi îi ducem la Gaz Metan Severin, Steaua, Rapid, etc. Chiar şi la Dinamo, unde toţi zic că nu se duc, dar trei sferturi din echipă acolo s-a dus. Îi ducem în ţară. Important pentru ei este să joace şi să trăiască din fotbal, pentru că se trăieşte bine, cu toate greutăţile care le întâmpină acum finanţatorii. Dacă eşti chibzuit poţi face bani frumoşi. Asta încerc să le spun copiilor, la primii bani pe care o să-i ia să aibă grijă de ei şi să-i drămuiască cu grijă.

Componenţa grupei de juniori E a CSJ Ştiinţa U Craiova: Ştefan Boznea, Nicuşor Ilin, Cătălin Ionescu, Ştefan Rezeanu, Cristian Popa, Andrei Diaconu, Ştefan Barbu, Flavius Pipercă, Robert Tudor, Emilian Pacionel, Răzvan Anghel, Sorin Radu, Antonio Cucit, Cătălin Teleru, Andrei Militaru, Radu Făleanu şi Alex Diaconescu.

Video:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.