Zaharia: Credem în evitarea retrogradării

Victoria cu FC Vaslui le-a redat severinenilor încrederea în propriile forţe, aceştia crezând tot mai tare în rămânerea în Liga I.

Jerry, Zaha, Ionut
Reorganizarea echipei din iarnă pare să fi avut efectul scontat de conducătorii echipei CS Turnu Severin. Cu Jerry Gane la timonă şi cu noii jucători, gruparea olteană a arătat o altă faţă în retur, fiind mult mai „solidă“ decât în prima parte a campionatului, când eficienţa a fost scăzută şi a jucat un rol important. Bine, nici acum nu s-a umplut contul cu puncte, dar Costea şi compania au jucat de la egal la egal cu toţi adversarii, le-au pus probleme şi au obţinut şi două victorii importante, cu Mediaş şi Vaslui. Succesul cu moldovenii nu a contat doar pentru clasament, ci şi pentru moral, întrucât adversarii de vinerea trecută sunt angrenaţi an de an în lupta pentru locurile fruntaşe şi şi-au câştigat respectul după participările în Liga Europa. După declaraţiile războinice şi pline de optimism ale antrenorului Jerry Gane şi jucătorilor săi, a venit rândul conducătorilor să vorbească aceeaşi „limbă“, vicepreşedintele Marian Zaharia afirmând răspicat că evitarea retrogradării este un obiectiv realizabil.
„Lumea a început să ne bage în seamă abia acum, după victoria cu Vasluiul, dar noi ştiam de ce suntem în stare şi de asta tot spuneam că vor veni şi rezultatele. Am luat un punct cu Astra, câte trei cu Mediaş şi Vaslui şi puteam pleca neînvinşi şi de la Universitatea Cluj şi de la Piatra Neamţ, Ceahlăul nu a fost cu nimic mai presus. Sunt jocuri în care noi am avut evoluţii bune, spre foarte bune, iar asta ne dă încredere că putem rămâne în Liga I. Până acum ne-au ajutat şi meciurile indirecte… Chiar credem în evitarea retrogradării şi vom lupta ca să atingem acest obiectiv. Următoarele două meciuri, cel de la Galaţi şi cel cu Iaşiul de acasă, sunt decisive în opinia mea, dar cred că vom obţine patru puncte şi va fi bine. Atmosfera de la echipă este foarte bună şi asta este un lucru foarte important înaintea acestor două meciuri tari“, a declarat Marian Zaharia, pentru GdS şi sport-vartos.ro.
„Va fi bine şi cu licenţa“
Dacă pe plan sportiv lucrurile încep să se mişte, Marian Zaharia a dorit să-i liniştească pe suporteri şi în privinţa dosarului de licenţiere. Oficialul severinenilor a recunoscut că mai sunt ceva probleme financiare, dar că acestea vor fi rezolvate în timp util. „Cu dosarul de licenţiere suntem aproape gata. Mai sunt câteva chestii de completat, de depus diferite hârtii, dar vom fi în grafic. Din cele patru criterii cerute, noi stăm bine la două dintre ele, la infrastructură şi personal şi administraţie, şi binişor la celelalte, adică juridic şi sportiv. Pe partea sportivă, vedeţi şi voi că Jerry şi băieţii muncesc bine şi au început să aibă şi rezultate. Restul, ce ne revine nouă, facem eforturi să le rezolvăm cât mai rapid. Mai sunt ceva datorii către terţe persoane, dar le vom achita în curând. Să dea Dumnezeu să ne salvăm de la retrogradare, că în vară vor începe şi lucrările de încălzire ale gazonului, aşa cum cere federaţia, şi nu vom juca prea mult la Târgu Jiu. Dar totul depinde de ce vor reuşi băieţii pe gazon. Dosarul de licenţiere cred că îl vom preda în intervalul 22-25 aprilie. Nu depinde de noi, aşteptăm programarea de la federaţie, pentru că sunt multe echipe şi ne cheamă pe rând la analizat. Noi credem că va fi bine, însă rămâne de văzut”, a încheiat Marian Zaharia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.